INTRO

De plek waar Rotterdamse creativiteit samenkomt!

OVER INTRO

Vorig jaar onderging de entree van De Hillevliet een volledige transformatie, waarbij onder andere ruimte werd gecreëerd voor wisselende exposities. Deze ruimte, genaamd ‘INTRO’, biedt een creatief podium aan diverse makers, sprekers, schrijvers en denkers uit Rotterdam.

INTRO is een toegankelijke ruimte voor kunstenaars om te experimenteren, onderzoeken en presenteren in uiteenlopende vormen. Er worden bruggen geslagen tussen de hedendaagse stad, de wijk en natuurlijk De Hillevliet zelf. Kortom, een openbare ontmoetingsplaats waar mensen en kunst elkaar vinden.

INTRO bevindt zich in de entree van De Hillevliet, Hillevliet 90, Rotterdam Zuid

Openingstijden ma t/m vr 8:30 – 16:00

OPROEP

Ben jij een maker, spreker, schrijver of denker uit Rotterdam? Wil je jouw werk delen met een breed publiek? Dan nodigen wij jou uit om deel te nemen aan onze inspirerende ruimte, INTRO!

Wat wij bieden:

– Een unieke plek in het hart van Rotterdam Zuid.

– De mogelijkheid om jouw werk te delen met een gevarieerd publiek.

– Een ondersteunende omgeving voor artistieke groei en ontwikkeling.

Hoe deel te nemen:

Stuur ons een korte beschrijving van je werk en je motivatie om deel te nemen aan INTRO naar contact@dehillevliet. We kijken er naar uit om jouw creatieve expressie te verwelkomen in onze ruimte!

Nu te zien in INTRO!

Tentoonstelling van Lost in Europe

Duizenden migrantenkinderen zijn vermist na aankomst in Europa, mogelijk slachtoffer van drugsbendes, mensenhandelaren of verdwenen zonder melding. Lost in Europe onthult hun verhalen en belicht misstanden in Europese immigratie en asielstelsels. Met steun van National Geographic documenteerde het project in 2019 kindermigratie routes van Italië naar het Verenigd Koninkrijk. De tentoonstelling met originele foto’s van Ahmet Polat en onderzoek van Geesje van Haren.

Bezoek deze tentoonstelling van 6 maart – 16 arpil in de Hillevliet.