In het kader van Internationale Vrouwendag op 8 maart 2024 met het thema ‘Eén wereld, duizend vrouwen’, presenteert ‘Dia di Tula | Kadena Kibrá’ een bijzonder informatief programma getiteld ‘E yaya den nos historia’, De bijeenkomst is op zondag 10 maart en is Nederlands gesproken. 

De zwarte dienstmeid (yaya) had een bijzondere rol in witte gezinnen tijdens het slavernijverleden van onder meer Curaçao. Ook na de afschaffing van de slavernij in 1863 behield de ‘yaya’ een belangrijke functie in de opvoeding van kinderen in welgestelde gezinnen. In de loop van de tijd hadden sociaal-economische variabelen als huidskleur, religie, sociale klasse en etnische afkomst van welgestelde gezinnen hun impact op de invulling en beleving van de ‘yaya’. 

Een uitnodiging om u te laten informeren en om deel te nemen aan de dialoog over de ‘yaya’. We moedigen deelnemers aan tot reflectie op het gepresenteerde materiaal, de implicaties hiervan en erkenning van de veelzijdige rol van de ‘yaya’ in geschiedenis en hedendaagse samenleving.

Meld u zich aan via info@diaditula.nl om zeker te zijn van uw deelname aan dit evenement over een bijzondere rol die sommige vrouwen hebben vervuld.