Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verborgen Tuinen x De Hillevliet

Verborgen Tuinen is de groene ontdekkingsreis door Rotterdam, met dit jaar de 20e editie. En dit wordt een speciale editie, want we gaan naar Zuid. Net als Rotterdam Festivals vieren we de Zomer op Zuid. De kans om de groene kant van Rotterdam Zuid te ontdekken.

Verborgen Tuinen in de Hillevliet

De Hillevliet is een oude Technische School uit 1927 in Rotterdam Zuid. Anno 2020 ontstaat er in dit bijzondere gebouw een hechte community doordat ruimtes aangeboden worden aan enerzijds maatschappelijke organisaties en anderzijds aan kleine (lokale) bedrijfjes. Een ware meltingpot waar verschillende culturen, bedrijfjes, organisaties en buurtbewoners bij elkaar komen. Samen geven ze energie aan een stuk Rotterdam dat in opbouw is en dat de komende jaren alleen maar mooier en sterker zal worden.

Naast een aantal renovatieprojecten aan het gebouw is vorige jaar ook de gehele versteende binnentuin getransformeerd naar een groene oase. Met inheemse -en eetbare beplating en verschillende wateropbergingen is er een duurzame tuin tot stand gekomen. Kortom, de binnentuin van de Hillevliet is een werk en-of ontmoetingsplek voor iedereen die de Hillevliet bezoekt.

Verborgen Tuinen is een mooie gelegenheid om deze voor het eerst te bezoeken en kennis te maken met de Hillevliet!

Programma 

Bijen workshop

Op het terras van de Hillevliet wonen een paar bijenvolken. Tijdens deze workshop vertelt Jonathan de imker over hoe deze bijen leven. Wie is er eigenlijk de baas in een bijenvolk? En is het waar dat bijen dansen? Ook krijg je een kijkje in de bijenkast. Voor de waaghalsen zijn er enkele imkerpakken beschikbaar zodat je de bijen van heel dichtbij kan bekijken.

Bijen workshop, zaterdag 3 juni, 12:00 – 13:00, aanmelden via contact@dehillevliet.nl (vol = vol)

Boekenhoek

In de entree van de Hillevliet vind je een mini bibliotheek vanuit de Leeszaal Vreewijk. Niet zomaar een bibliotheek maar je kunt hier je boeken brengen die je niet meer leest en ruilen voor nieuwe boeken. Vervolgens kun je deze boeken weer terugbrengen, ruilen, doorgeven of zelf houden. Met deze laagdrempeligheid hoopt deze ontmoetingsplek het lezen en het leesplezier in de wijk te vergroten. Special voor Verborgen Tuinen zijn allerlei avifauna en natuurboeken verzameld in de binnentuin van de Hillevliet.

Kunstwerkplaats
Iedere woensdag en zaterdag kan je langs komen voor een kunstworkshop in de Kunstwerkplaats bij Zuid.Boijmans in de Hillevliet. De workshop is gratis en bedoeld voor alle leeftijden. Loop binnen om mee te doen, rond te kijken of gewoon voor een kopje koffie of glaasje ranja. Elke week doen we iets anders creatiefs. Verborgen Tuinen is ook onderdeel van Architectuurmaand en deze workshop zal daar in het teken van staan.

Kunstwerkplaats, zaterdag 3 juni, 14:00 – 16:00, vrije inloop voor alle leeftijden

Voor meer informatie over de Kunstwerkplaats kan je naar https://www.boijmans.nl/nu-te-zien-op-zuid

Tuinadvies

De Hillevliet binnentuin is aangelegd door onze tuinman Alex.

Tuinadvies, zaterdag en zondag de gehele dag